Ujian pantang 😭

Baru berapa hari bersalin.. sekarang tgh pantang hari ke 6.. mlm smlm lepas menyusukan anak dapat ws dari boss.. terkedu baca.. boss minta maaf dan terpaksa berhentikan perkhidmatan saya sebagai staff dia..alasan sbb tkde backup dan cuti pantang terlalu lama 2bulan.. pandang muka anak dan suami rasa nak nangis terfikir mcm mana nk survive leps ni macam mana nk tlg suami survive dgn nk hantar anak ke pengasuh lagi.. allahu.. retak segalanya.. walaupun ada pampasan tapi rasa tu tk dpt dikata.. kejut suami tunjuk ws boss suami pun terkedu.. suami ckp " tkpe in shaa Allah ada rezeki kt tmpt lain, tkpe sabar okay" terus keluar air mata..semoga lepasni ada rezeki anak.. dapat tempat yg lebih baik dari yg sebelum ini 😞

22 Balas

Hai sis. In sya Allah ada rezeki lain. Saya pun nak bekerja tapi dah ditakdirkan jaga anak dulu dan tengok kan parents. Yakin rezeki Allah yang boleh saya cakap. Nak selesa sangat takda la bila sorang je bekerja. Tapi makan pakai Alhamdulillah cukup. Yang penting mommy cari circle yang beri motivasi. Bila dah tak bekerja dunia untuk bersosial pun makin kecil. Apa pun moga ada rezeki yang lebih baik buat kita ya. Aamiin

2y ago

Aamiin Allahumma Aamiin. Terima kasih sis. Sis juga ❤️