Ujian pantang 😭

Baru berapa hari bersalin.. sekarang tgh pantang hari ke 6.. mlm smlm lepas menyusukan anak dapat ws dari boss.. terkedu baca.. boss minta maaf dan terpaksa berhentikan perkhidmatan saya sebagai staff dia..alasan sbb tkde backup dan cuti pantang terlalu lama 2bulan.. pandang muka anak dan suami rasa nak nangis terfikir mcm mana nk survive leps ni macam mana nk tlg suami survive dgn nk hantar anak ke pengasuh lagi.. allahu.. retak segalanya.. walaupun ada pampasan tapi rasa tu tk dpt dikata.. kejut suami tunjuk ws boss suami pun terkedu.. suami ckp " tkpe in shaa Allah ada rezeki kt tmpt lain, tkpe sabar okay" terus keluar air mata..semoga lepasni ada rezeki anak.. dapat tempat yg lebih baik dari yg sebelum ini 😞

22 Balas

Pada pendapat saya sis patut amik tindakan report utk hak sis sbb sis tak salah amik cuti bersalin. Bersabar utk dpt kerja lain mana tahu rezeki lbh nanti ameen

xpe sis.. rehat ckup2 nant cri keje bru.. klu company da x hrgai kte, bia je la.. mgkin lps nie ade rezeki yg lebih baik mnunggu sis..

2y ago

Betul.. in shaa Allah aminnn 🤲🏻

Allahuakhbar. Ujian sis. Semoga selalu kuat sis. Jangan sedih2. Rezeki ank akan slalu ada . 💖

awak kena kuat okay💪💪.. inn shaa allah ada rezeki anak awak.. jgn stress tau..

bersabar sis .. inshaAllah akan ada rezeki yg banyak pas ni .. allah tgh uji tu ..

2y ago

betull..aminn in shaa Allah sis tqq 🤲🏻❤️

Patut dia cr temporary worker bukan benti kan awak gitu je, ala alasan je tu sebnrnya

2y ago

Aah mmg alasan je sis.. saya redha.. walau rasa dianiya 😭

pale otak dia nk berentikn. ikot kn skrg blh cuti up to 5-6 bulan.

semoga rezeki awak dan keluarga dimudahkan

report kt pejabat buruh

semoga membantu