Lepas bersalin

Hai, nak tny.. lepas bersalin nanti tak kira dalam keadaan normal/czer boleh ke kalau kita bagitau Misi xnak amik lg pil/apa² perancang yg dianjurkan kk?? Sbb duk bincang dengan suami minta nak rehat & nk pantang 100hari dalam semua segi. Suami setuju. Sebelum ni pantang 40hari lepas tu bersama suami dah. Ni kalau boleh nk pantang lama. Misi pertimbangkan ke kalau minta mcm tu??

2 Balas

Boleh je.. 3 anak sebelum ni bila misi tanya cara nk merancang, sy jawab nk rancang sendiri. Dia tanya rancang sendiri tu mcm mana. Sy jwb kira tarikh waktu subur bila.. Misi ok je.. Anak 1-3 mmg rapat2, 1thn 6bulan dpt adik baru.. Yg no 4 ni je jarak 5 thn sbb yg no3 tu czer so mmg nk jarak jauh..

4mo ago

ow oke². nti sy cuba bgtau Misi mcm ri

Mestilah boleh.. Perancang bukan benda wajib kena ambik n nurse x boleh paksa kalau kita x nk.. Boleh je bgtau nurse x nk. Nurse2 okay sahaja.

4mo ago

erm betul jg tu kan.oke baiklah. Terima kasih ye atas pencerahan dri Sis ☺️