Ujian pantang 😭

Baru berapa hari bersalin.. sekarang tgh pantang hari ke 6.. mlm smlm lepas menyusukan anak dapat ws dari boss.. terkedu baca.. boss minta maaf dan terpaksa berhentikan perkhidmatan saya sebagai staff dia..alasan sbb tkde backup dan cuti pantang terlalu lama 2bulan.. pandang muka anak dan suami rasa nak nangis terfikir mcm mana nk survive leps ni macam mana nk tlg suami survive dgn nk hantar anak ke pengasuh lagi.. allahu.. retak segalanya.. walaupun ada pampasan tapi rasa tu tk dpt dikata.. kejut suami tunjuk ws boss suami pun terkedu.. suami ckp " tkpe in shaa Allah ada rezeki kt tmpt lain, tkpe sabar okay" terus keluar air mata..semoga lepasni ada rezeki anak.. dapat tempat yg lebih baik dari yg sebelum ini 😞

22 Balas

setahu saya dlam akta buruh ada bg tahu y majikan tidal dibenarkan utl berhentikan pekerja y sedg cuti bersalin melainkan company tu ditutup, pn boleh call pej. buruh utk dptkn kepastian dn tuntut hak sbg pekerja.. mudah2an Allah mudahkan semua urusan pn utk berpantang.. fokus utk jaga diri.. jaga baby baik2.. xyh da tgk social media.. nti stress..