Mohon Doa

Baru ada kekuatan utk buka apps semula.. Sebulan yg lepas sy miscarriage, masa tu usia kandungan mencecah 15 minggu.. Jd takut nak buka apps TAC, sbb dlm ni masih counting perkembangan janin ? sebak bila ingat2 balik.. Skrg sy tgh period, period prtama selepas keguguran hari tu.. Insyaallah selepas 3 kali suci, sy & husband nak mencuba sekali lg.. Mohon doa dari ibu2 semua ye ☺️

Mohon Doa
57 Balas

sama lah kita sis...selepas kecewa miscarriage terus off apps pregant terus...sy 9 week miscarriage...after 2x period alhamdulilah ada rezeki lagi nak pregnant...😊 in shaa Allah, semoga sis ada rezeki nanti...yang penting doa, usaha...jaga kesihatan sis...💪😉

Sy prnh alami benda yg sama bulan puasa haritu, sempat puasa 1 hari je. Alhamdulillah selepas 3x suci ni in sha Allah dah lekat. Consume folic acid & tawakkal. Amal surah ghafir ayat 44 in sha Allah kita reda & tenang. Semoga Allah makbulkan doa kita semua

5y ago

Apa maksud 3× suci sis

aamiin inshaa Allah😊 saya pon dulu gugur tggu 3kali suci baru plan semula dgn suami. selepas 6bulan rahim berehat, alhamdulillah lekat rezki baby semula..keep praying ya. Jgn skip asic folic.❤always positive.

5y ago

Thanks sis

Sabar ya sis. Saya faham perasaan tu. Bulan 6 haritu saya gugur jgk. Tp lepas 3 bulan saya pregnant balik. Folic acid jgn skip makan ya. Insyaallah saya doakan awak akan pregnant lagi lepas ni. Kuatkan semangat.

In...Syaa...Allah, ade rezeki buat awk t... saye gugur arie tu awal bulan 6, dtg je period yg first bulan 7... lepas tu x de dtg dh... rupenye dh lekat... skrg dh 16minggu.... 😊😊😊😊

In Shaa Allah Allah akan gantikan y lebih baik pada sis. After d&c seeloknya tgg 6bulan baru try pregnant semula. Saya pernah miscarriage 4kali. 2kali d&c. Jangan putus asa ye sis.

4y ago

Salam sis..nk tanya masih ada peluang ke utk kte merasa jd ibu...sy tgh down skarang ni..😢

Sama dgn sy. 2 kali gugur tahun ni. Smpai uninstall app ni pastu install smula. Tgh pantang lg ni. Tp da period. Nak tggu lg 2 kali period baru try balik

Sy pon pnh kgguran buln 10 thun lps..stelah 8bulan ttc,akhirnya Allah bg tepat pd msanya..hri ulgthun pertama pkawinan kmi..alhamdulillah

Bykkan consume sayur hijau ye..minum jus hijau juga...supaya janin nanti kuat..rahim kita pun kuat..mudah2an Allah permudahkan urusan awk..aamiinn

5y ago

Apa saja buah kuat rahim . Saya baru gugur semalam

cont makan folic acid. prepare badan for next pregnancy.. be positive.. sy pun pernah miscarrige sebelum mengandung sekarang