mohon pendapat

Sy mengandung anak pertama. Msa buka buku pink..sy bg tarikh period lebih 4 hari...lps tu nurse tmbah lg 3 hri...jd 7 hari. ..sy guna apps ni untk tahu tarikh due sbnar..Nak tya pndpt semua..sy patut prepare tarikh due ikut app atau tarikh dlm buku pink tu..mohon pendpt semua

2 Balas

Jgn tipu tarikh. Boleh dtgkn mslh. Nnt bila scan baby besar dr kiraan tarikh period (yang tipu tu), klinik akn refer ke doktor pakar. Lagi satu, tarikh edd sgt penting sbb nak pstikan x overdue. Cuba sis pikir, klu ikt lmp sbnr sis 41 mggu tp tarikh tipu bru 40mggu. Baby sis boleh lemas dlm perut. Sy ckp based apa yg sy baca. Sy baca satu buku ni yg ditulis oleh doktor2 n nurse2 bhgian o&g. Mmg ada kes ibu lewatkn tarikh period sbb dgr ckp org lain.

5y ago

Kannn. Kena tanya nurse tu knp tmbh. Myb dia slh kira kot atau slh dgr ke😅. Sbb nurse tmpt sy xde tmbh.

Kenapa lebihkan ye..

5y ago

Sepatutnya tak perlu tambah. Pelik jugak nurse pon tambah hari 🤦‍♀️