Adakah anda masih membeli barangan online sewaktu musim virus ini?
Voice your Opinion
Ya
Tidak

5401 respon

27 Balas

Depend on barang. Saya ada beli kek lapis sarawak minggu lepas, dah 8 hari postage still tak sampai2. In the future, saya akan cuba elakkan beli barang mknn yg mudah rosak semasa pkp. Sbb postage mengalami kelewatan, tinggi kemungkinan akan berkulat, berdasarkan review pembeli lain

Ya, Sebab lg mudah nk beli brg apa yg saya nak..xperlu beratur lama2 dan keluar rmh.. Lg1, shoping online ni blh d jadikn terapi utk saya hilangkan stress hehe😁 kalau tkt virus , pastikan slps buka parcel tu cuci tgn atau guna sanitizer 👍

yes. tak kisah oversea atau malaysia sbb shopee/poslaju mmg dh sanitize semua parcel. kalau ckp takut beli oversea sbb virus tapi malaysia pun ada virus lol.. asalkan cuci parcel tu sebelum buka lpstu kalau dh buka sanitize brg, bungkus terus buang lpstu cuci tgn.

mestila. senang beli online.. tpi selepas terima parcel pastikan smbur dgn semburan dettol dlu dekat barang tu than basuh tgn dgn bersih.. pakai handsanitizer

brg baby semua sya beli online kt shopee n ig sbb pandemik masih ada.Alhamdulillah smua ok barang nya walaupun beli kt pelbagai penjual 😊👍

Baru try beli on9 tadi pagi..tak perasan pula dr oversea,dah terlanjur apa bole buat..sya beli pakaian dlm maternity.

dalam malaySia je.. dari luar negara mmg tak beli dah sbb sume dari cina kat shopee

setiap bln beli brg online..nk kemas2 brg kt rumah prepare utk baby

Beli frm malaysia only. Nak keluar beli kat mall takut virus

Hanya bli yg mmg ready stok d malaysia shj