Salam sapa2 boleh terang kan maksud2 Sprti.. CRL BPD HC dn sbgainya.. xfhm sgt.. Trima ksi sudi jwp

Salam sapa2 boleh terang kan maksud2
Sprti.. CRL BPD HC dn sbgainya.. xfhm sgt..
Trima ksi sudi jwp
5 Balas

CRL : Crown Rump Length (pnjg janin) BPD : Biparietal Diameter (diameter kepala) HC : Head Circumference (ukur lilit kepala) AC: Abdominal Circumference (ukur lilit bdn) FL: Femur Length (panjang tulang peha) AFI : Amiotic Fluid Index (air ketuban) EFW: Estimate Fetal Weight (berat kandungan). Utk explaination, blh google ya.

2y ago

terbaik

Dalam buku antenatal ade sis.. cuba tgk

tengok ni

2y ago

sya ambk kat Instagram..sya pn screen shot jg.

google je

Google