Tolong jawab yer mummy mummy semua Adakah normal muntah kuning pastu ad buih, kandungan baru 12week

Tolong jawab yer mummy mummy semua
Adakah normal muntah kuning pastu ad buih, kandungan baru 12week
16 Balas

Normal tp kalau blh makan jngn skip trutama breakfast baby ambik nutrition dr breakfast pling bnyk tau.. Sy muntah kuning dulu tp dlm first and second month pastu slow2 muntah air then okay tp skrg dtg lagi muntah masam tp buih takde kuning

saya dulu macam ni. muntah campur darah. memang hari² sampai tak larat. saya terus ke emergency. doktor kata takdak masalah. mungkin alahan biasa. sampai trimester ke 3 muntah² darah ni. alhamdulillah kandungan okey.

sy kalau perut kosong memang akn muntah kuning mcm ni...berbuih tu mmg akn berbuih...cek dlu sblm muntah awk mkn apa...slalunya akn keluar apa yg kita mkn/minum sblm tu...kalau perut kosong br keluar kuning mcm ni

4d ago

saya masa prgnnt anak no 2 , morning sickness teruk macam itu lah muntah lamaw nnti kan hilg sendiri

mostly kalau muntah cam tu that mean prut kte kosong sis.....i pernah muntah segala makanan kluar smpai muntah kuning tu kluar plus pahit lagi yerr.....sbb dh tkdw bnda nk kluar so muntah kuning tu kluar lah

Alahan kan.. Normal je muntah. Pastikan jangan dehidrasi. Jika 4 kali sehari muntah berterusan selama 48 jam, jumpa doktor untuk pemeriksaan

kalau selepas bangun tidur tanda perut kosong . selalu jadi kalau saya tidur dgn perut kosong/ mkn makanan yg berminyak dan manis

Perut kosong takde makanan sebab tu kuning. Better pergi klinik. Takut jadi muntah hijau

Normal…sy pn hari2 muntah mcmni masa pregnant sampai kuar warna hijau yg pahit tu😬

Tak salah tu gas dalam perut nnti cakap kat doktor sabb saya dulu mcm tu

makan apa sebelum muntah? kalau perut kosong boleh la pergi check

3d ago

angin gastrik tu..