Berat Anak Dalam kandungan 37weeks dlm 3.2kg.. adakah terlalu besar atau normal?

6 Balas

3mo ago

terima kasih sudi menjawab.. alhamdulillah lega baca.. tq info ye☺️👍🏽

Kalau ikut standard kandungan 37w tu berat normal. Kalau bdn ibu kecil or ada masalah lain, berat tu dianggap besar. Masa sy pregnant 37w berat bby 2.8kg, doktor ckp bby kecik sikit sbb sy jenis bdn tggi. Wrded 39w, doktor kata berat bby 3kg taklebih. Lahir lahir 3.5kg😅 Semoga keadaan awak & bby baik baik je. Takperlu trlalu risau. Doa yg baik baik je ye ibu😊

Doktor kata apa? Kalau saya, besar. Saya plan untuk normal delivery so OBGYN advised 2.5kg was maximum weight untuk baby. Alhamdulillah saya bersalin normal 37 weeks, berat baby 2.4kg. Apa2 pun kena tanya doktor awak.

3mo ago

saya previous pregnancy kne refer pakar sbb pelvic size kecik, tp doktor kata no worries lepas jee tak perlu risau. tup2 lahir baby 40w 2.8kg, normal. so pape pun listen to your doktor okay everybodehhh.

bergantung. kena tanya doktor. ada org 40w 2.5kg dah kira besar.. ada org 4kg onz lg

normal sis

normal.