Assalamualaikum mom , sy pregnant 14 minggu ,berat badan 50 tak naik lgsung .

Bantuan untuk naikkan berat badan.

7 Balas

Saya sampai 5month berat turun/sama sis . Sampai doc nurse suspek nak suruh saya buat ujian tiroid . Masuk 6month naik 3kilo , 7month turun balik . Ni dah 33w bukan main teruk betul mendadak dia naik😂 qhisauu pulak . 2minggu naik 2kilo . 2minggu naik 3kilo , makan apa pun taktau hahaha

awal lagi awak. nanti dah masok 3rd trimester confirm naik. saya masa awal2 berat tak naik pon. maintain 54-55kg. sabtu baru ni masa 37w5d timbang naik 70kg🤣. bukan setakat berat mama berat baby pon dh 3.3kg. doctor dh warning soh diet😅😅

Sy sampai 16w berat maintain, nurse asyik tanya takde selera makan ke. Masuk je 17-18w berat badan mula naik. Setiap ibu mengandung tak sama pengalaman, ada yg terus naik masa awal kehamilan ada yg naik masa hujung2. 😊

Saya skrg da 21 nk msok 22 mnggu berat sama je .. tp bby mmbesar dari usianyaa .. susahh nk naikkkan berat .. mkn bnyak mnaaa sama je

Sepanjang sy pregnant, dari awl trimester smpai 20w berat turun. Lps 20w baru naik sikit2.

awal lagi tu.. terus amalkan mkanan sihat. jgn sbb nak naikkan berat tak kawal pemakanan.

nnt naik la tu