Berat badan naik 1kg

Berat badan sy naik 1kg je sepanjang pregnant..skrg dah 32 minggu. Doc suruh naikkan berat badan sikit. Tak tau mcm mana nak buat 😅. Ada ke mcm sy..berat tak naik sgt? Masa anak 1st pun berat kurang naik.

2 Balas

sy lg teruk sis. sepanjang pregnant berat badan turun,sampai bersalin. doc buat ujian tft,takut ada tiroid. nasib baik negatif. sy gdm on dc,jd berat turun sbb buat diet LCNS. Kalaulah masatu sy tiada gdm,mesti berat sy naik juga hujung² trimester 3. skrg berat sy hilang 10kg lepas bersalin

12mo ago

sy tak boleh mkn byk..suka je mkn kuih,mknn yg manis². agaknya byk turun kt baby kot mknn 🤭

Saya minum fresh milk daily, tau tau naik 2kg dlm masa sebulan 😅 boleh try utk naikkan berat hehe

12mo ago

oo sy ada minum susu kambing. tp bukan hari² la😁 nk try la minum hari²