Hai, sy hamil 8 minggu suda. Tapi belum daftar klinik lg. Tida kena marah ka kalau lambat daftr?

Bantu beri penerangan. First baby ni

10 Balas

dah boleh call/walk in di kk utk buat appointment. skrg rasanya kk tak bg direct booking. mesti kena ada appointment. so dah boleh arrange dari skrg. sbb kdg kena tunggu 2-3 minggu baru dpt tarikh. ada yg sebulan baru dpt tarikh appt tu. masa tu dah lebih weeks nanti. disarankan buat buku pink 8-12w.

2y ago

ya betul sis, saya di bagi date tu appointment lebih sudah 12minggu, sebab hb tu saja yang kosong,

Sy p kkia masa 8w..mmg kena pergi awal utk tetapkan date bila start buka buku..sbb nurse situ ckp mmg kena dtg dulu tu utk tetapkan date..x blh dtg trs buka buku..

Ok ja tu sis. Biasa sebelum 12 minggu. Call ja KK/klinik swasta terdekat pasal prosedur buka buku. Kalau KK dorg bagi appointment tu, swasta sy nda sure pula.

2y ago

tq sis.. sy nk buka buku d swasta knon

Rasanya 8week boleh pergi kk. Tapi saya masa tu 5week pergi kk sudah. Then buat temu janji. Tggl 30/8 ni bru sya dpt buku pink

Sy dh 11 weeks tp belum bukak buku sbb appointment lmbt sngt 😂😂 next week bru dpt appointment, bby dh 12 weeks plus msa tu huhu

2y ago

oh ya. harap bby shat ya

sebelum 12 minggu. boleh la amek appointment dulu sbb skrng dia tak direct check terus mcm dulu. dia kene booking.

2y ago

masa buka buku pink tu .. dtg pagi kan , klau tak sarapan yg berat xpe kan ?

9 mnggu pun boleh sis dtg klinik,jgn lmbat sangat,,sblum 12 minggu mesti da buat buku

Kk saya disini dia akan bg date utk buka buku sblm kita 12 week 😊

KK sebelum 12minggu kena buat buku pink

better awal pi buat appointment