Pemakanan Ibu Hamil

Baik mengaku siapa dekat sini main langgar je nak makan apa waktu pregnant 👀 Haa cepat, bagitahu Min apa makanan/minuman yang Mommies tak patut ambil waktu mengandung tapi buat-buat lupa hehehe...

Pemakanan Ibu Hamil
34 Balas

Caffeine sya tak boleh klau tak mnum dlm 1hari kena mnum jugaa tpi 1hari 1gelas je klau dulu sebelum preg dlm 1hari 2gelas tau 3gelas.

Setakat ni almost hari hari kot makan pisang goreng, keledek goreng, cekodok semua yg goreng la. Harap2 baby sihat2 jelah. Huu

instant mee, minuman bergas, caffeine.

3mo ago

kita pulak anak pertama paling berjaga la sbb 2 kali keguguran sebelum tu. bila anak kedua masih berjaga sbb tahu kita nya rahim tak kuat. Tapi bila anak ketiga memang dr awal dpt tahu pregnant takda pantang mkn. sbb tak ready nak dpt baby lagi time tu, czer xsmpai setahun dah lekat. nenas air gas kopi segala kita telan. tapi kuasa Allah tu mmg takda tanding. Alhamdulillah lahir sihat anak ketiga 4.2kg.

Maggi kadang2🤣 Tapi tak selalu la.. Cuma kadang2 ada makan pedas sikit🥹

meggi lain lain tak langgar makan lagi

buat masa sekarang ni maggie ja yg dok makan pun. yg lain tak mkan lg.

minuman bergas, segala mak nenek kafein; kopi, coklat, teh, jajan hehe

Maggi, sedeguk air tgk husband minum air gas, air latte2😅

Meggi jee.. yg lain suami tak bg 😂😂😂

3mo ago

maggi tak elok sis 🥹

curi curi makan maggi sebab teringin sangat 🫠