Saye keputihan banyak, saye takut, bahaye ke keputihan banyak macam tu, berwarne ke kuninga lagi😫

Bahaye x keputihan banyak, dan berbauk mase mengandung ni, dah 7 week

Saye keputihan banyak, saye takut, bahaye ke keputihan banyak macam tu, berwarne ke kuninga  lagi😫
13 Balas

bahaya jgk keputihan nie,masa sy mengandung ank ke2,keputihan bnyk sngt smpai kuning nk kehijauan,pastu bgtau doc,doc ambil sample keputihan tu nk uji kat lab,n resutlnya sy positif GBS,n baby dlm kandungan pon ada jangkitan masa tu,lepas salin,doc bwk baby masuk wad baby n kena cucuk ubt antibiotic nk bg bdn baby boleh lawan kuman yg ada tu...

pergi klinik check. nnt doc akan ambil sampel utk diagnose samada sejenis fungi atau kuman. kedua2 ni akan diberi ubat berlainan. Saya pun ada keputihan. teruk juga berketul ². lepas doc check dan hanya fungi so dia bagi ubat insert bawah saja. lepas 2 hari.. Alhamdulillah dah ok.

sy pon ade masalah yg sama setiap kali check up kat kk,sy mesti inform dr n nurse pasal keputihan yg sy alami tp xde pape ubat or rawatan susulan pon diberi..

Sy bru ja kelmarin doktor ambik sample keputihan.. bgtaw ja doktor atau nurse, bahaya keputihan ni..

sy gbs carrier sekarang pregnant anak ke2 positif gbs lagi.Nanti anak kena tahan on antibiotik

refer doc sis . bagitau pada doc keputihan sis ni x boleh biar lama2 tau

sy pon bg thu nurse n doc masa cek, doc ambil smple n bg ubt msuk bwh,

Bagitahu dokter nanti dokter bagi ubat sumbat bawah.

kene bgtau doc KK .. saya doc bagi ubat masuk bawak