Baby tertendang perut

Hi, bahaya tak kalau baby tertendang perut kita?

12 Balas

maaf sis ya memula sy tergelak baca. sy pn memule xfaham igt baby dlm perut tendang kuat nau smpai sis tanya sini. bila fikir balik... maybe ada baby lain tendang perut sis yg sedang mengandung. kalau sis rasa sakit atau risau better ke hospital check. risau juga baby dlm kandungan tu jadi apa². tp insyallah dia selamat dlm air ketuban tu. pernah jumpa juga ada org ni eksiden xde la teruk sgt dia cuma tetekan perut dia kt stereng kereta. tp dia ke hospital sbb risau n dokter pn tahan dia kat wad sbb nak tgok ada kecederaan dalaman atau tak. moga smuanya baik² ya sis. ❤️

Sekiranya ada baby lain selain yg dlm perut tertendang perut.. Yes, kdg bahaya.. Sbb ada kes, kandungan dia baru 32w tapi anak dia yg sorg g tertimpa perut.. Dok cucuk utk matangkan paru2 baby sehingga 36w jika boleh.. Coz nak kuarkan skg pun byk risiko.. Bby nk lms sbnarnya.. Tapi dok ada cara dorg.. So dorg bagi ubat matangkan paru2.. Tu je boleh buat.. So pergi la periksa.. Tapi jika sekiranya bby yg dlm perut menendang.. Itu x bahaya.. Menandakn bby aktif..

ya Allah sis,ini dh kira berdosa..🤣 tak2..sy bergurau..xpela sis..itu menandakn baby sis sihat,aktif..jd jgn rsau ya..sis sepatutnya happy bila rsa baby menendang..moment nie sis kne keep smpai bila2..moment nie yg bole buat kita nk pregnant lg tau,tp selepas beberapa tahun laa..xdela dlm tempoh terdekat..apa pun ..enjoy the moment ya sis...🥰😘

12mo ago

ooo igt baby dlm perut tendang dia kuat sgt 😂😂😂

maksud nya baby dekat luar tendang perut yang ada baby kat dalam ke macam mana?

baby tendang tak bahaya sis, kalau bapak baby yg tendang itu bahaya sangat2 😵

tgh brfikir ni.. x faham situasi.. 🤭😆

Bby dlm perut ke bby lua perut??

baby tendang sakit sgt ke? 😂

terlalu bahaya☺️

Mcm mana ni sis? Hahahahahahaha

12mo ago

Hahahahahahahahahahaha🤣🤣 maaf ya tuan tanah.. kami geli hati