Baby sedu dalam perut

Hi mommies saya nak tanya bahaya ke kalau baby kita sedu dalam perut? saya dah 31 weeks. saya ada baca bahaya kalau baby sedu di hujung hujung trimester. ada tak yang macam saya? #firstmom #firstbaby #pleasehelp

7 Balas

Tak pernah pulak baca bahaya. Doa yg baik2 je xyah fikir sbb in the end kita xboleh halang dia nk sedu kn. InsyaAllah ok je tu. Kdg artikel ni buat tajuk gempak je situ bahaya sini bahaya. Percayalah sisturr

sy rs semua baby sedu dlm perut..tambah² dh trimester3...sbb semua anak sy mcm tu...tp klau awk x yakin dan risau sgt, awk tanya doktor ya

Awk yg dah hidup besar kalau sedu bahaya tak? Macam tak je. Info dari mana ya kata bahaya boleh tak share? Nak tahu jugak kenapa bahaya sedu hujung trim..

11mo ago

Buat tt, benda ni kalau sis google, dia ada ckp kalau non stop hiccup sampai 15min lepastu sehari smpai 3-4 kali. Sbb ni la sy kalau menulis tak suka letak tajuk negatif, benda tu mmg nk menakutkan org je utk baca.

Saya baru tengok video sorang doctor tadi. Dia cakap kalau baby sedu tu bermakna baby sedang membesar dgn baik.

sama laa dgn baby sy pun.. shari 3 atau 4 kali sedu.. kasihan pula rase dia sedu² tapi tak boleh nak tolong apa².. #30week

11mo ago

rasa berdenyut denyut berulang kali .. paling lama kalau baby saya sedu 10 minit.. jadi duk rasa laa denyut² tu berulang kali slma 10 mnit

x silap sedu ni baik sbb dia mengembangkan proses paru² dia sbb tu bila kanak² sedu org slalu ckp nak membesar 😁

11mo ago

😆😆😆

Mcmna nak tahu baby tgh sedu??

11mo ago

dia mcm kicking yg berterusan mcm degup jantung.