Bahaya ke ikt tarikh pregnant 7weeks pergi scan dokter bg tau 4weeks?

Bahaya ke ? Sbb first pregnant xtau apa2

Bahaya ke ikt tarikh pregnant 7weeks pergi scan dokter bg tau 4weeks?
8 Balas

tak ada apa tuh sis, nanti bila follow up check up pun...mesti akan lari juga sikit2, just follow yang doc inform je....sbb nanti akan diukur pula based on pembesaran bayi dari situ baru tahu mana tarikh yang betul2 nanti and normal or not kandungan tuh membesar

Ada kena REDD x? Sy dl msa 1st cek. Beza 2 mggu gak. Tarikh LMP dan EDD scan beza 2 mggu. Kiranya LMP awal 2 mggu dr tarikh scan EDD. So, doctor arrange 2nd ultrasound utk REDD after 2 weeks. Now, mmg ikut tarikh REDD shj.

Takde bahaya pape. So kena ikut tarikh doctor sbb kemungkinan besar waktu implantation tu lambat

takde pape sy dulu pn xsama kiraan doc bagi. so far no prob. kena ikt tarikh doc bagi

Kadang2 sbb waktu subur tak menentu, so proses lekat tu jadi lambat dan lari.

betul ke tarikh period sis bg tuh.. kdg2 tarikh period tu salah..

Nanti tgk repeat scan dulu mcm mana. Baru boleh tahu ok ke x

nnt cek lg utk confirmkan redd