keputihan

bahaya ke kalau ada keputihan?. xdelah bnyk sgt. sy xtau sbb first baby. bru 18 weeks and above. tq🥰

8 Balas

tgok jenis keputihan mcm mne sis . contoh kalau kekuning n bertukar hijau tu dh xnormal .. cpt2 bgtau nurse sbb bby boleh terkena jngkitan kuman .. kalau keputihan biasa x gatai tu normal .. kalau keputihan bnyk elakkan minum atau mknn terlampau bnyk mknan kndungan gula .

sy preggy kedua ni ada kputihan doc wat pap smear kat sy ntk ambk sample,kputihan xbyk pun sy ttp jumpa doc,nt doc akn bg ubat insert,jgn bia kn nt effect pd bby jgkitan paru2 tu y doc bgtau sy td masa chekup,sample td pun dh anta ke mkmal,tggu result dia mcm mna,

bhaya...sya pun ank ke 4 bnyk sgt dri prgnant. sblm ni tp da cek dctr kata nya krna hormon..better awk cek kat klinik swasta sbb cpt skit result nya..

sye pon ada kputihan sjak pregnant .. tp mcm air beras je .. xbyk pon .. tp ada je kne pkai pantyliner untk elak kuman . dktr yg pesan la ..

tgk pada warna keputihan . kalau wrna kekuningan atau kehijauan . refer kk ye sis . jgn dibiar walau tkbanyak :)

kalau ada bau yg xmenyenangkan, gatal, and warna selain dri warna putih.. kena refer doc.

sama lah saya 10weeks..keputihan ade je..ade yg ckp normal..awal2 kehamilan

kalo teruk mmg bahya, biasa dktr bagi ubat