Apa bahasa pengantara anda sekeluarga di rumah?
Voice your Opinion
Bahasa Melayu
Bahasa Cina
Bahasa Tamil
Bahasa Inggeris
Lain-lain (Nyatakan)

6908 respon

60 Balas

Mix cause my parents sabah sarawak .. Husband pun sarawak ,, so bnyak mix klau brckap 😅 Iban (Sarawak) ,, Bisaya(Sarawak) ,, Lundayeh (Sabah) and Melayu☺

melayu... kadang² a little bit Chinese... sbb suami pandai ckp cina, dulu sek cina... Sya belajar sikit²🤭

melayu,English,klw blh ikt ddy y rungus ngan bljr bhsa dusun sket😂👍nnti extra bljr bhsa cina

Mix english & malay. Dlm proses nak belanja mandarin & arab 😊

Bajau , english malay n pakistan 😂 Kami rojak☺️

Melayu, cina, english. Suami Chinese muslim ❤️

Mix English dan malay, dan kdg2 sedikit b.cina

Ngan mak melayu ngan bapak english 😅

melayu, english dn dusun(bahasa ibunda)

Iban,Bidayuh(Sarawak) & Melayu(Sabah)