rancang ank

bagi pendapat sis sekalian ada baiknya ka ank cuma dua org pengalaman korang yg cuma 2org ank ada rasa nak tambah ank lagi ke 😅😅..ada rasa sunyi ke tanya ja

3 Balas

Saya ank 2org 5y & 1y4m ... Adik lahir mase abg 3y6m jarak agk jauh xbest abg nk main dgn adik.. Jdi saye plan no 3 jarak dekat taoi xde rezeki tahun ni dh 2x gugur Bnda ni kan awak kne tgk ekonomi & kesihatan sndri ... Nk ikut bosan smpai masa ttap kite akn bmsorg3 dkt rumah, yg tua masuk U yg busu sekolah, suami kerja so same je ... Pastu semua anak2 kawen ttp sunyi Kne ade perancangan jumlah ank ni sbb mcm2 perlu abij kire , kereta yg selese, bilik katil yg selese, percutian mkn luar , skolah byaran semua perlu abik kire nak2 zaman skrg ekonomi xmenentu ... Klau T20 lain cite sikit lah 😅❤️ Mcm saye ank sulung dlu ekonomi xstabil xd3 kete so jarakkn anak xde plan brp org... Masuk ank kedua stabil ape smua plan brp org ank n dlm perancang 3org shj.. Nti 30an rse sunyi baru tambah klau nk n mampu 🤗 Sbb nya byk perlu kire Skolah anak Mkn luar Holiday Jalan2 Tempat tidur Asingkn ikut jantina So saye plan 3org je buat jangkamasa 15tahun pertama rumahtangga ni🤗 Perlu dikire juga umur pencen suami utk support skolah anak2 bknje smua Perlu kire jgk umur ibu, kesihatan, kaedah melahirkn sblom ni Klau ank dh besar & memahami perlu diambil kire pendapat dorg sbb tipu klau dirg xperlu nk jaga adik2 utk masa yg tertentu , buat kerja yg xsptutnya dorg buat ( parenting adik²) .