Kehamilan kedua

Assalammualaikum... mommy² .. ada x mcm sy pengalaman..sy bln august 2022 baru sczer ank Prtme.. lepas tu bln nih hamil lg ank kedua,ank sy msih umur 6bln.. bhye tak bile sy lnjutkn baby nih, takut perut sy pecah ke ape ke??? sy sbnrnya kb.. tp guna pil lh, tp tetap jgk Allah bagi rezki bwt sy, pertnyaan sy, apakah aman bila rezki Allah ni sya terima?? please nk nasehat mommy²

Kehamilan kedua
20 Balas

sama mcm saya sis saya pun czer jgk bulan 1 2022 skrg tgh preg anak no 3 baru masok 12 minggu 🥰 . tadi checkup doktor suruh jmpe pakar o&g nanti klau da masok 7 bulan dorang tgok luka czer

Sis mcm sy laaa , sy lagi dua hari nk bsalin dh scara czer . Sy pon tkut mse tu tpi sy terima juga lah sayang nk buang . Tpi lepas czer ni sy terus ikat peranakkan . Sbb dh 3x czer

2y ago

nk tanya sikit sis kalau ikat tu sakit tak.sbb saya dh 2kali czer anak kedua baru 6bln doktor kata kali 3 kena ikat terus jadi nak tanya sis sbb dh pengalaman kan😅

Rujuklah kepada doktor sis. InshaAllah doktor mahu yang terbaik utk pesakitnya.. Doa semoga bertemu dgn misi/doktor yang baik layanannya . inshaAllah

dah hamil xboleh gugurkan melainkn ia mgancam nyawa. Buka buku lbh awal spy followup senang disusun awal

bnyk kn berdoa..smua Allah tntu kn..moga Ada kEaJaiBaN dRi iLaHi..moga BBY n mama selmt ye..aminn yarabalallamiinn 🤲

dapatkan nasihat doc.. doctor lagi pakar nak nasihat tentang risiko puan. jumpa doctor ya

ada ipar sy 4 orng anak dia semua nya sczer..setahun sorang iye anak dia🤭

2y ago

maaf nak tanya. dia bersalin ceaser kt swasta atau gov?

sis rujuk dkt doc dia lebih tau keadaan perut to mcm mana.

askum nk tya sya ada test hamli sya x tu la sya hamli x

noriey ghaza terima ksih....