Pemakanan

Assalamualaikum,sy nk tnya..sy bru jer di sahkan mengandung ank prtma..blh ker klau mnum nescaffe atau teh.?

10 Balas

saya plan pregy semula ni utk anak ke 4 mmg stop kopi makanan segera semua lah...ttc hampir 3 bln baru pregnt semula after gugur...tggu kandungan kuat 4 5 bln baru berani ambik kopi kot 😂

Rituh g check up, nurse ada ckp, klau nk mnum sgt, jarakkan mse mnum tuh ngn pengambilan ubt or vit.. bole mnum tp jrakkan mse ambil tuh.. xsilap dia kta dlm 4jam cmtuh.. ☺️☺️

Boleh tp limitkan sekali sehari shj.. if nnt hb drop, jarakkan atau minum bila betul² rasa teringin.. sy hantu caffein jgk ni..

Waalaikumussalam.. Tapi kalau boleh kurangkan kaffein ye sis.. Banyakkan jus buah2 susu dan mineral.. Congrats mummy

Better don’t. Caffeine ada effect dekat ubat. Takut ubat atau supplements yg kita makan xberkesan.

Xdigalakkan rasanya.. tp kdg wtkan suami air, msti kne rsa ckit.. hehe 😅😅

Semoga bermanfaat sis 😄,btw tahniah ya 😊

Kalau xde masalah hb low boleh jer sis

5y ago

Ooo trima ksih yer sis😉

My doc say 1 cup per day ok

Boleh tpi berpada.