Pengambilan Acid Folic

Bagaimana cara pengambilan Acid Folic yg Betul... PAGI (Selepas bgn)/ MLM (sebelum tido? Brpa biji perlu mkn?

8 Balas

Sebiji sehari, pastikan perut kosong...jgn ambik skali dgn air manis, nnti x serap..klau rutin slalu srapan pagi awal dlm pukul 7 camtu, better ambik mlm sbelum tido..klau biasa srapan pukul 9, pkul 7 pgi boleh ambik acid folic, time prut ksong

5y ago

Tq...

Sy tanya doc 2-2 timing puan bg ni blh as long as perut kosong - jarakkan 2 jam dari last meal.

Sa ambil sebiji sehari. Waktu malam. 2 jam selepas makan atau sebelum tidur.😊

nurse ckp ssuai mkn tme perut kosong mknanya sblm sarapan la

sebiji sehari.. pg sblm mkn

Better pagi...sebiji sehari

Pagi time perut kosong

sehari sebiji .