Perlukah pengambilan folic acid

Sepanjang kehamilan perlukah pengambilan folic acid?..atau cukup mummy sekadar makan sayur2an hijau n buah2an??..ke macam??..cth gmbr folic acid

Perlukah pengambilan folic acid
3 Balas

Sgt perlu utk elak kecacatan tulang belakang & otak bayi. Disamping mkn sayur & buah2. Sis blh beli dkt farmasi biasa (bukan watson/guardian) sepapan baru rm1.

1y ago

suami sy x percaya folic acid sepapan RM 1.😂😂dia x bagi sy beli dah. dia nak amik kat klinik panel je hahaha tapi.. sama je sy tengok.

Wajib makan sis,,untuk elakan kecacatan pd baby.mkn sayuran saja xckup sis..

2y ago

terima kasih ya tuk info♥️

Ye perlu, nurse pun suruh makan. Tapi saya beli yang warna kotak hijau

2y ago

Yup sama sama. Take care. 😊❤️