minta pendapat mommy2 sekalian please

baby umur 11 bln lebih. ada mslh tak nak minum susu fomula. dia nak susu bdan sja. tpi susu bdan sis dh brkurang. dh bnyk kali tukar jenis puting botol.tpi semua dia tolak. susu pn dh 3kli tukar. sis rsau sbb berat bdan bby tak naik .

2 Balas

Sis blh try g klnik pakar wanita mntk doc consult sis tuk bg sis pil restat susu badan..nti in shaa Allah susu ada balik..sbb ritu sy g klnik pakar wanita ..doc tu pesan dkt sy siap2 jika one day susu dh xmeriah bila ank dh umo dkt setaun tp kita msih nk bg bf..dia suh dtg klnik bli pil tuk susu bdn... Dlm ms sm sis kne juge byk mnum air suam... Jg pemakanan jika nk ada susu... Kne rajin pam..pegi urut tuk buka urat tuk meriahkn susu badan pd tukang urut yg pandai as alternatif rawatan jika ank xnk mnum susu formula...mcm berat bdn tu..emm..sis try tnye doc dkt kk blh x sis bg ank mkn appeton tuk bby..mcm ank sy dr dia dkt nicu doc pakar suh bg appeton growth tuk bby..alhmdulillah berat dia ok... Wlaupn lahir prem

Mcm kkk ipar saya dia pi consult doc , doc bgi sejenis pil utk susu bdn katanya byk keluar tpi mcm saya dulu byk minum red dates n mkn protein , sll pump jugak supaya penghasilan susu tu berterusan