Anak tak nak minum

Hi mommy sekalian..nak tanya ada tak anak u all masalah minum air? My baby dh setahun 3 bulan lebih..tak nak susu langsung ² dh..botol susu pn dia tak nak pgg..air kosong lg la..yg pelik nya air manis pn tolak..senang ckp segala jenis air dia tak nak..botol cartoon dh tukar brmcm ² ..cawan cartoon pn sama dh tukar..susu pn tukar..smua tak nak dh kcuali breastfeeding semata..dia hanya nak susu ibu..lain jenis air dia reject..now dia demam batuk ssema..saya dh down sangat tak tau nak buat apa..ubat pn payah nak makan sampai paksa juga la..tp dia ludah smula..apa ptut saya buat ya..help me guys 😭#firstmom #bantusharing #firstbaby

3 Balas

kena paksa sis kalau ubat. terpaksa . sy anak tak nak ubat pun, sy grip kuat bdn dia Dan msuk je ubat dlm mulut .. kalau nak bg dia minum air kosong Lepas mkn ubat Tu, guna syringe je. prepare siap2 .satu bekas syringe ubat,satu bekas ikut la nak brapa ml syringe air kosong. tp slow2 buat.sikit2 tekan msuk mulut syringe Tu.. tkut trsedak. ank sy pun tengh reject air kosong smua reject.. Dan tengh demam ni..

6mo ago

terima kasih utk prkongsian..saya dh buat..brjaya..cuma tu la..untk mnum air mmg sangat brmslh skrg nie..

botol berputing, botol berstraw, cawan biasa, cawan berstraw, sudu, straw, picagari, senduk, mangkuk, piring, bekas tipuware kalau saya try je walaupun mengarut asal anak minum

6mo ago

Baik.. saya cuba..terima kasih utk prkongsian ini

anak sis pndai pkai botol sedut2 tu tak ? kalau yg tu pun tknk cuba time dia mkn tu curi2 suapkan dia air guna sudu kalau cara tu dia nk teruskan je

6mo ago

Minum tapi sikit..tapi saya cuba juga la bagi dengan kerap. Baik saya akan cuba cara ini.. terima kasih 😍