Tips for baby twin please.. because my husband also have twin on he sibling's... N I want baby twin.

Baby twin .............

2 Balas

Nak anak kembar bukannya sebab genetik terus confirm dpt kembar, semua terserah dgn rezeki Allah bagi. Jangan terlalu berharap nak anak kembar, kalau dah mengandung sekali tgk ada seorang je takut timbul perasaan tk bersyukur atau kecewa sbb mengharapkan yg lain, tp dikurniakan yg lain. Kalau nak peluang dpt kembar tinggi, selalunya dgn menggunakan IVF. Cuma prosedur tu mahal lah. Kalau mmg sanggup habis duit, boleh cuba. Sbb apa sy ckp tk boleh harapkan genetik? Sbb ayah sy sendiri ada kembar, adik sy pun kembar, nk ikut keturunan mmg belah ayah sy setiap keluarga ada kembar. Belah suami pun ada juga kembar. Tapi utk kandungan sy sendiri, baby singleton je dlm perut ni. Sy okay je, syukur ada jgk rezeki mengandung kan 😊

Tanya doktor pakar O & G. Dgr baik-baik penjelasan dia jika sis berpeluang berjumpa doktor pakar O & G. Kita bukan Tuhan. Anak rezeki drp Allah. Sebanyak mana kita mencuba jika belum masanya Allah takkan beri & Allah pasti beri sesuai kemampuan. Belajarlah menerima & bersyukur atas apa yg Allah beri. Allah pasti tambahkan nikmat-Nya kpd org yg bersyukur.