Sulam sikit air masak

Baby sye nk msk 4 bulan..die totally minum susu tepung...lps die minum susu,saya sulam sikit dgn air masak sbb die jadi berkahak..pernah tnye doc,dia kate boleh sulam sikit dgn air masak..ada spe2 ada experience mcm sye tak?

7 Balas

sya bru strt sulam, tapi anak kurang kalau minum air masak. Anak saya pun berkahak, tapi hri tu kmi ke klinik luar mcm nk sedut, tapi doc cakap tak berbaloi sebab kahak dia x bnyak n tak teruk, so dorg bagi neb ja, mcm cairkan kahak, Alhamdullilah okey, kurang dah bunyi dia. tidak teruk, n sya ikhtiar sama dengan minyak cengkih tu, sapu kat dada, n tapak kaki, Alhamdullilah, try la sis, kahak tu kalau teruk g klinik luar Insyallah

Ikutkan pengalaman saya tuu antara tak serasi dengan susu. Anak saya pun berkahak lepas tu saya cuba tukar susu lain. Alhamdulillah tak berkahak. Sis cuba tenguk susu lain.

Nk tukar susu pun bukan nya blh tukar on the spot. Kena perhati dulu, if ade cara hilangkan kahak buat je dulu, if tak blh cuba tukar susu lain.

sis da cuba tukar susu lain? sebab tu antara tanda susu tak sesuai.

6mo ago

sebelum tkde sis ... so sekarang dh tuka dupro .. nmpak perbezaan sis .. batok kurang .. kahak x terok sgt mcm sebelum ni ..

Biasa dah mula solid, baru mula kasi air masak sikit.

betullah tu. jgn bagi banyak sgt. sesudu 2 ok la

berkahak petanda susu x sesuai.