anak akan minum ke susu formula dkt rumah pengasuh?

saya nak kerja,anak sye dh 6 bulan mng fully bf..die mcm x selera minum susu botol ...tp Sbb sebelum try bg tu sye ade bg susu sye sikit sbb die lapar sgt.. pastu dkt rumah mertua die minum dr botol x smpai 1 oz Dr 4 oz sye bt tu. pastu tido. Selamat ke kalau sye tawakkal start keje n biar jek die dkt rumah mertua n tgok progress mcm mne??Malam mmng nyusu dada.. maybe sye pun akan pam mse kerja.. cuma takut x cukup yg di pam tu yg nak top up formula jugak.,.. bleh ke ek tinggal??sye takut die actually terlena SBb penat tunggu susu sye bkn sbb kenyang. 😭em risau tp ekonomi gawat

1 Balas

InsyaAllah anak sis ok. Asalkan anak sihat aktif pun dah alhamdulilah. Susu badan ke susu formula kalau anak boleh masuk kira dia ok lah tu. Saya pun pernah risau mcm sis tp husband n family selalu bg support alhamdulilah anak saya sihat dan makin aktif. Lagipun mak mentua yg jagakan, insyaAllah ok. Lagi senang nak monitor and update.