Anak demam kuning

Baby sya lahir 36w3d...kuning dia slow sgt trun...skrg dh hari ke 19....kuat jugak menyusu...saya campur susu,bf dgn formula...risau jgak,sb doktor ckp klu lebih 21 hari msih lagi kuning dia kna ambik darah lagi...doktor cakap slh 1 punca dia sb baby xckup bulan...mcm mna ye nk trun kuning dia...

1 Balas

mmg kena kerap menyusu n bagi dia membuang je. baby saya 2 bulan baru turun. dia lahir tepat 37w so kira mcm premature jgk tu yg lambat. skrg pun ok je dah takde masalah. mmg kena amik darah. tp bila result ok, mmg normal akan turun tapi lambat

2y ago

yke...tu la risau sgt2...sb sblm ni kakak dgn abg dia ok...xlama...yg ni je agak lama skit...itu la...mgkin sb dia premature tu agak lmbt trun...sb tu yg doktor bgtau...klau trun pun...sikit2...