ubat melecet

Baby sya jd melecet sekitar nonok selepas dy alami sembelit...sya selalu letak bedak sejuk penawar...ad x ubat yg cepat hilang..

10 Balas

Selalu buka pampers tu , biar dia bogel biar tempat tu sentiasa kering . Boleh juga cari aloe vera cream tinea . Boleh cari kat shopee sebab cream tu pun saya beli kat kg , kalau kat bandar dekat watson ada tapi brand hurix , tak tahu sama ke tak keberkesanannya . Cream ni elok , kalau celah celah pelipat baby yang tembam makan air pun sapu ni cepat elok

sy gune bepabthen sejak lahir hingga skarang 3 bulan...syukur xde pape spti melecet ke ruam ke xde...sy xbpe suke letak bedak sb nt de meninggalkan bedak yang berkumpul celah2 peha tu sy xsuka..baby sy bby boy...

mommy cri cream bepanthen. .dlm tube wrna biru. .InsyaALLAH oke nty. .dlm msa sma rjin2 tuka pampes. .dlm rajin tuka pampes msty spu krim . .😊

saya guna bephathen dari anak yg sulung sampai sekarang, bagus krim tu..anak yg sulung dah 13 tahun..kadang2 gatal sikit kat tangan pun guna tu

Kalau kenal doktor Kham from Andora, dia mmg suggestkan sangat sudocrem. Saya pun guna utk anak, sesuai sangat.

pakai sudocream. ni doctor yg suggest masa anak sy melecet sbb cirit dulu dua ke tiga hari.hilang dh

Saya sapu dgn drapolene cream... Ari tu dkt seminggu cirittt..

pernh try bepathen makin truk now pakai vaselin je . ok jugk laa

Letak nappy cream brand pureen. Murah je. Sesuai dgn anak saya.

sy penah guna vaselin untuk ank2 sy klu melecet.