melecet dicelah kangkang baby

salam, nak tanya ubat melecet apa yg berkesan untuk sembuhkn melecet dicelah kangkang baby. tq #firstmom #ingintahu #firstbaby

29 Balas

kena rajin sapu losyen kat situ. losyen apepun tak kisah. pastu cek balik sesuai tak pampers tu utk anak awak. mcm anak sy 6 bulan dah tak muat pakai saiz M sbb peha besar. lepas tukar L baru dia ok. anak sy pakai huggies, cutting dia kecik 😅

1y ago

Molfix tu elok, harga berpatutan juga. Molfix Natural tu soft sangat. Kalau premium sikit Merries pun okay. Cutting besar, pampers jugak lembut.

haritu anak melecet kat bontot, sy beli krim kat kedai cina sensei. selalu sy pakai sudocrem tapi bila melecet tu, sudocrem macam tak jalan pulak, tu yang beli krim sensei. kejap je dah baik. pastu sy sambung pakai sudocrem je

baby sy aritu sampai terluka,sy pakaikn krim lagi dia nangis, sebab tempat luka ty lagi lembap.., sy hanya pakai krim alovera,& letak bedak baby,and sntiasa make sure tmpt luka tu kering...sekejap je okay dah

Pakaikan anak nappycream baby. Mcm anak saya selalu setiap kali selepas cibuk / mandi mmg sapukan nappycream. Alhamdulillah membantu sngt. Nappy cream Brand anakku best atau pureen👍🏼

sis guna sudocream memang brkesan sya stiap hari sapu selpas mndi wlaupun tak mlecet sy tetap sapu sbb sblum guna krim ruam bleh pulak mlecet dkat bontot..skrg dh tkde dh slpas sapu tiap hari

klau sy, sy lap kering dan kerap tukar pampers.. sbb kulit ank sy sensitif, letak cream pun ttp merah, bila lap kering dan kerap tukar pampers, dlm sehari dua dh elok balik

sudocream . kalau saya , saya mmg kerapkan tukar pampers baby .. lpas mndi lap kering2 .. alhamdullillah xpernah melecet ..

saya guna bepanthen yang jenis ointment. ada satu lagi ointment baby. mana mana boleh. ni pun boleh sapu untuk nipple.

Untuk pulihkan area tu, saya guna Aquaphor baby. Pastu guna Earth Mama diaper balm untuk setiap kali tukar diaper.

Saya pakai droplene sangat lembut dengan baby dan cepat baik, baby tak perlu tahan sakit yg lama seharian.