36weeks melecet celah kangkang

hi mommies, mau tnya , adakah mommies yg pernah mengalami melecet celah kangkang ?? skrg sya 36weeks, adakah suggestion ubat ?? #mintatolongjawabanya #terimakasihjikasudirespon #36weeks

7 Balas

3w ago

terima kasih 👍🏻👍🏻

saya pernah melecet teruk sampai nak nangis berjalan, saya letak tepung ubi esoknya elok, sejak tu saya duduk rumah tak pakai seluar dalam hanya pakai kain batik, tapi dh hujung2 ni saya pakai sbb nak pakai panttie liner untuk tgk ada spotting atau apa2 , ada melecet sedikit saya pakai sudocream

3w ago

seksa ooo klw smpi melecet mcm tu , harap2 melecet sya ni xteruk , sdh la kerja , perlu bnyk bergerak.

Klu teruk sgt sy guna bedak dlu & sentiasa bgi kering, jgn biarkn bergesel. Klu x teruk mna, x smpai luka ke, sy letak nappy rash cream ank punya 😂 mmg berkesan

3w ago

ok sis , skrg sya try pakai bedak bby dulu 😁😁

pakai boxer / seluar pendek yang sampai peha tu

3w ago

betul saya sampai pakai boxer suami saya

Sapu losyen @ minyak dekat peha tu biar x bergesel sgt

Saya pakai bedak aiken tu. Baru tak melecet.

3w ago

ok sis nnti sya try 👍🏻👍🏻

Saya sapu tawas selepas mandi

3w ago

ok sis nnti try , skrg try pakai bedak bby dulu.