Baby kuning kurang berak

Baby sy prolong jaundice..sy beri susu badan stp 1.5 - 2 jam..tetapi baby masih kurang berak.. Misi ckp kena kerap menyusu utk baby kerap berak..baru kuning turun.. Apa yg tak kena lagi yer? Minta pendapat

6 Balas

nurse dan doc ada cakap tak topup dgn susu formula? sy kne topup dgn susu formula. buat masa skrg kne bagi susu formula sekali. sy bagi direct feeding. pam letak lam botol. and bagi susu formula. bagi dia banyak berak. from 269 skrg 78 kning baby after 18 days jaundice. susu ibu teruskan baby jugak cuma topup dgn susu fm

7mo ago

tujuan bagi susu formula sbb nak bagi baby berak banyak. berak tu yg turunkan kuning. nnti kuning dah okay tkyah dah susu fm. anak sy botol dan nipple dia okay. tak confuse pun. sy mmg ajar botol start 2-3 hari lepas dia keluar labor room. sbb anak kuning ni kne tahan wad susah jugak asyik nak bagi direct feeding. pastu sy tak nmpk dia menyusu berapa oz. kalau sy pam letak dlm botol, sy akan letak 2oz mmg habis dia mnum. so tau lah dia mmg mnum bnyk je. sy pkai botol susu biasa. tpi puting brand “dr baby”. mak ayah sy yg suggest sbb dari kami 7 beradik baby lgi mmg pkai puting brand tu. alhamdulillah baby terima

Nurse dekat tempat saya ajar pam susu and suap pakai feeding cup. Kita sendiri yg kawal sukatan susu supaya baby cepat berak. If df je ikut demand baby risau kuning turun lambat. Nurse sini galakkan fully susu badan

sis bg direct ke botol? kalo direct tu mmg sure bby isap atau sbnr dy tido n kemam saja. sbb bby kuning ni kuat tdo, kdg dorang x isap pon sbnrnya lbh pada kemam. jd tu punca xberak sbb dorang xmnom btoi

7mo ago

Bg yg pam dlm botol 2oz dan direct juga

Saya bagi fm, lepas df terus bagi fm. Anak tak keliru puting. Kuning 189 - 70 dalam masa 4 hari. Susu dutch baby, elok untuk nak bagi berak. Berak 4-6 kali sehari.

7mo ago

Berapa oz sis bg selepas df ?

sye topup susu fm jugk .. susu fm mudhkn baby berak , susu bdn mudahkn baby kencing .. tapi sye minta pndgn doc dulu

Topup dengan susu formula sis. Bagi baby cepat kenyang dan berak