Baby kuning tak berak

Salam nak tanya, kalau baby kuning tak berak kira okay atau camne ya? Kencing je kerap, menyusu pun dah 2-3jam sekali, guna selang susu fm dan bf, kuning pun turun tapi tak berak #firstbaby #firstmom

6 Balas

sɪs ɴᴋ ʙᴀɢɪ ᴀɴᴋ ʙᴇʀᴀᴋ ..sɪs ᴜʀᴜᴛ ᴛᴀᴘᴀᴋ ᴋᴀᴋɪ ᴀɴᴀᴋ sɪs ᴅᴀʀɪ ᴀᴛᴀs ᴋᴇ ʙᴀᴡᴀʜ sᴍʙɪʟ sᴇʟᴀᴡᴀᴛ ɴᴀʙɪ 3ᴋᴀʟɪ..ʙᴜᴀᴛ ᴋᴀᴛ ᴛᴀᴘᴀᴋ ᴋᴀᴋɪ ʙᴀʙʏ ᴇᴍᴘᴀᴛ ᴘᴏɪɴᴛ ᴅᴀʀɪ ᴀᴛᴀs ᴋᴇ ʙᴀᴡᴀʜ. ᴛᴇᴋᴀɴ𝟸 ᴘʀʟᴀʜᴀɴ ᴅɪ ᴛᴀᴘᴀᴋ ᴋᴀᴋɪ .. ʟᴛᴋ ᴍɪɴʏᴀᴋ ʙᴀʙʏ sɪᴋɪᴛ ᴊᴇ ᴅɪ ᴛᴀᴘᴀᴋ ᴋᴀᴋɪ sᴍʙɪʟ ᴜʀᴜᴛᴀɴ ..ᴀɴᴀᴋ sʏᴀ ᴅᴜʟᴜ ᴘɴʜ ᴍsᴜᴋ ᴡᴀᴅ ᴋᴜɴɪɴɢ ᴅᴀɴ sᴜsᴀʜ ʙᴇʀᴀᴋ , ᴀsʏɪᴋ ᴋᴍʙɴɢ ..sᴍᴘᴀɪ ᴋɴᴛᴜᴛ ᴘᴜɴ ᴋʀɢ..sʏᴀ ʙᴜᴀᴛ ᴄᴀʀᴀ ɴɪ ᴀʟʜᴍᴅᴜʟɪʟᴀʜ ʙᴇʀʜᴀsɪʟ ᴋᴜɴɪɴɢ ᴘᴜɴ ᴛᴜʀᴜɴ.

baby fully breastfeed xberak hari2 masih normal. max baby xberak 14hari awak. lepas mandi awak buat la urutan iloveu, cycling, urutan pada tapak kaki baby. selagi baby xmeragam, perut baby okay. mean baby awak okay

Baby nb normally mmg akan berak je. Plus awak mix pulak takut sembelit ke apa. Cuba try beli tasneem balm tu dulu saya pakai tu baby asyik berak je. Sbb mmg nak turunkan kuning dia cepat.

tak 💩 tu biasa lah baby jarang 💩, selagi bkn sembelit @ masalah organ, dekat 2minggu tak 💩 pun normal lg tp tak 💩 makin lambat laa turun kuning dia

Kalau fully bg xberak dalam masa 14hari tu xpe, Kalau fm baby perlu berak

tak berak dah berapa hari ye ? takut najis dia keras pulak

9mo ago

1hari