Baby 4 bulan kerap berak selepas menyusu

Hi monmies, normal tak baby 4 bulan kerap berak selepas menyusu? Kadang tu berak 7-8 kali sehari. Hanya minum susu badan. And baby kurang kencing sekarang sebab kerap berak. Tolong mommies #firstmom

5 Balas

Setahu saya, haritu doc ade bgitau if lebih 4x tu dah cirit birit.. awak ade tersalah makan ape ke… check balik pemakanan awak.

Check dia ada meragam ke kembung perut ke tak ? kalau menyusu badan awak kena beware dengan apa yang awak makan .

najis dia okay tak?, sbb byk kali sgt tuh berak, rasa kena jumpa doktor dulu la check, kalau kata okay takpa.

Lebih 4x berak consider cirit birit…better g emergency

Cirit birit ni,baik pergi hospital