Baby Xnk Merangkak

Baby sy nampak xnak merangkak dia asyik nangis kalau dia cuba nk angkat badan dan punggung nya

11 Balas

Anak sy dh masuk 6 bulan, mmg ikut kn dh merangkak, tp ank jenis malas nk merangkak, sbb badan besar bulat, kdg2 klo sy leka ada lh dya merangkak setapak 2 tapak... Tp best tengok sbb walopon malas tp still nk merayap je... Pusing sana pusing sini.. Kdg2 ayah dya bg semangat dn sokogan untuk dya merangkak.. Baby umur 4bulan lebih dh duk dlm worker...

Mcm ank sy pn xnk merangkak sis..dia pndai kedepan n bkn main laju lg bile brgerak.jmpe box n dinding dia stat try nk brdri sndri.. 😅😅😅memula risau juge tnye mak..mak kt sy pn kcik2 gtu skip merangkak..br lega rs hti🙈😅✌

4y ago

Aah..tu pntang lepa stat mengutip😂😂😂skrng sibuk meniti dinding nk jln...dan br pndai duduk... Merangkak msih xpndai lg...la ni br nk.msuk.10buln ..hehe😂😂😂✌

Mmg mcm tu. Sbb dia rimas dia belum pandai.. dalam satu hari tu kena train jgk dia meniarap tu selang sejam-dua. Nnti lame² bila da biasa dia x nangis dan dia akan belajar utk merangkak pulak.

Biasa gini.tmbh2 lg ibunnya tgok ap dy bt.mintak tlg la dy.dy cuba usaha juga nk angkat bdn.slalu nya bayi yg bdn semangat ssh angkat punggung

Bkn xnk merangkak tu.. dia blm blh merangkak.. nnti slow2 dia bljr sndri.. sis perhtikn je, lama2 blh tu..

Bby brp bln tu...bkn xnk merangkak..blm mse die nk merangkak Tu sis...bg masa sikit die bby ye...

Ada sstgah bby tu mmg x kan merangkak..mereka akn terus cuba bediri n berjalan..normal tu sis..

Mmg mcm tu sbb die marah bila die buat x pandai2... Anak sy pun cm tu... Lama2 okay lah nnti tu

Alahai comel lah. Dia marah lah tu sbb xdpt nk angkt punggung dan badan

Mgkin blm masa dia nk merangkak....atau dia mmg jnis skip merangkak