Baby 35 hari

Baby sy hari ni 35 hari.. minum susu fm + susu ibu... normal ke baby x berak 1 hari ni?

96 Balas

Anak sy skunx dah berusia 30 hari.. Tp buang air Besar jRang pnah ritu 3 ari baru buang.. Ada skli tu ari ke 7 baru buang tp skli buang bnyak.. Slgi dy kentut.. Perut tak kembung.. Mnyusu cm biasa..ni skli lg xbuang air Besar dah 6 ari... Kerisauan mlnda lg skli

3d ago

sama sis..ank sy pun baru 33 hari..dah tnye doktor.doktor bgthu selagi berat dia naik cantik normal..melainkan kalu berat dia turun

Doktor cakap kalau fm+breastfeeding xberak seminggu okay, kalau menyusu badan shj, xberak 2 mggu okay, so xboleh lebih dari tu la, anak saya awl2 balik dari hospital dulu dalam 3 hari jugak xberak, sbb awl2 dah bagi fm, anak masuk nicu & wad 3 hari, susu badan xkeluar sgt, tu xboleh nak bagi kat baby masa tu

2y ago

Aah sis, kena sendawan kan jugak, takut tersedak nanti bahaya

baby saya 32hari tpi dia kerap muntah lepas mnyusu ad tak ibu2 mcm ank sy?normal ke baby kerap muntah? minum susu ibu..

1mo ago

Nrmal sbb telebih susu. Awk kena usap2 blkg dia bagi dia sendawa. Kalau jeluak tu pkra biasa

Mama saya kata, bf buat baby lawas berak.. Alhamdulillah anak saya setiap hari ada berak walaupun campur(bf+fm) sbb bf saya pun tak berapa banyak juga.. Anak saya siang fm, malam bf, kakau siang anak saya tak mau bf dia nak fm juga..

2y ago

mngkn sbb die perlukan masa untuk adjust pd rasa fm tu. jd blh try slow2 ya. sbb rse fm dgn rse susu ibu berlainan. susu ibu rae nye kurang mnis berbanding fm and mudah dihadam berbanding fm

cuba letak daun kunyit . layur atas api lepastu letak kat perut baby . sebab haritu anak saya minum susu formula , dia jadi tak berak . letak daun kunyit auto berak terus dan saya cuba susu enfalac A+ pulak . alhamdulillah baby dah berak okay . maybe susu formula tu tak sesuai dengan anak yang menyebabkan anak tak berak . selamat mencuba ! 😊

ye normal je... jgn risau..mgkin belum penuh lgi... ank sy 2 hari skli baru berak..kdg2 3 4 hari skli..tanya dr...dr ckp jgn melebihi 5hari... sebab dia minum susu fm kn...jdi normal je.... skrg ank sy dah 5bulan lebih... kdg2 kna cek susu sesuai tak...😃

2y ago

ye normal.... tp klau berak hari2 lebih baik.. bykn mkn sayur dan air masak suam...

Insyallah xda apa² tu..cuma kena pantau klu berterusan jmpa doktor supaya kita mak² ni xda rasa risau sgt..ank sy dh 34 hari alhamdulillah hari² berak..susu bf+formula..sbb susu bdn sikit sgt xbyk...sy bg ank minum susu novalac..mmg bgs susu tu..kuning 3 hari je..lawas pun ye..ank pn mnyusu kuat..sedap sgt kot susu tu..😄

Normal. Baby saya dulu dua hari sekali berak. Tanya doctor, doc cakap normal. Sebab badan baby lain2. Kalau seminggu tak berak tu bahaya. Sehari-dua hari sekali still normal. Sekarang baby saya fully fm , berak sehari sekali . Alhamdulillah. Kadang2 tengok susu jugak. Kalau jarang berak cuba tukar susu.

anak saya pun sama mcm mommy2 lain. anak saya 1months. ritu sehari x berak. sekali berak penuh pempes. tp sbelum berak tu dia ad nanges2.. dah berak lega. ni jd balik tak berak lg. risau dibuatnya.. normal ke tkde pape kan? perut hari2 letak mnyak. susu campur fm n susu badan. please momy.. 1st bby

kalau tak berak mungkin Susu tak cukup atau pun Susu menjadi air kencing .. mcm anak sy hrini 32 Hari da .. kerap kencing kurang berak .. tp normal je bg baby kalau tak berak sehari atau dua kadang2 lebih pun ad .. teruskan menyusu dn jgn tukar susu fm kalau da sesuai .. 🤗