Kuning baby 19hari

Baby sy da 19hari tapi kuning semakin tinggi. Normal ke??

11 Balas

kerapkan bagi susu Sis..kalau dia tidur,bangun kan.Hari ni hari ke 11 baby saya.cek kuning 1st =1.6,hari ke -3 (3.8) hari ke-5 (4.5) dan hari ke -7 (3.3) dan tak perlu cek kuning dah. Risau jugak makin naik kuning hari tu,sebab dia start tidur saja pada hari ke-5 tu dan suami saya berdarah O.saya cuma pakaikan baju dan pampers saja.set masa setiap 2 jam bangunkan dia,bagi susu.Saya cari tips dalam ni jugak😊.mandikan dia 3 kali sehari dengan serbuk ubat kuning dan air daun belimbing buluh. Susu..saya bagi susu snow.x bagi susu badan,sebab saya makan sup ayam halia.

Naik terlalu tinggi ke? Macam baby saya 3 orang, bacaan kuningnya mcm yoyo..Kalau turun pun sedikit, lepastu naik balik. 1-2 bulan juga ambil masa untuk pulih sebab breastfeeding jaundice.. Kena kerap bagi susu. Setiap 2 jam, pastikan at least 2 oz baby minum susu

Cuba sis bg baby sis susu kmbing . hri tu ank Sy no 2 kuning tggi sgt ayah mertua Sy cri kn susu kmbing bg dia .. tpi kne bg setitik 2 tkt nnti effect kt paru2 dia slbih tu kite minum Dan Lps tu susukn baby dgn kerap ..

bahaya sis.bby sya kuning semakin tinggi..tpi sekarang dah okey la..sbb sya cuba mandikan bby sya guna air rebusan daun papaya ..smpai hbis kuning..alhamdulilah 3 hari kuning terus hilang..cara tradisional ja

ikut pengalaman..kerap bagi susu..setiap 1@2 jam. dan kita pula as ibu boleh iktihar minum susu kambing+kurma sebagai milk booster dan ubat penyembuh untuk baby.

kerapkan bagi susu, biasa nya kan baby kuning dia kuat tidur. so kejut2 kan sikit. jangan biar dia tidur sampai skip susu tau

mcm kak ipar sy anaknya kuning, dia makan anggur hitam. org kata anggur hitam bagus utk ibu yg bf baby kuning

Lps mndikn bby jgn pkaikn bju ckup pampers bedung je biar bby x kepanasan bby insha Allah trun kuning bby ☺️

2y ago

Dengn barut ttinggl pula 🤭

bagi minum susu setiap 2 jam atau 1 jam setengah sis...biar dia berak bnyk....

2y ago

bby sis minum susu badan ke...cuba sis bagi campur susu badan dgn susu botol...

mandi kan bby dgn daun dukung anak ..