baby berak keras

Salam nak tanya, kalau baby 19hari berak sosej mcm ni ada darah skit kt depan2 tu baby sembelit ke? biasa baby kerap berak sehari & berak kuning, skrg ni baby berak sehari sekali smlm lpstu berak mcmni.. #bantujawab #firstmom

baby berak keras
2 Balas

ye ni sembelit. kalau fm sebelum ni ok tiba2 berak tukar so better jgn terus tukar fm lain lagi. awak try cairkan sikit susu. contoh 2 scoop 60ml awak lebih kan sikit air. jgn terud tukar susu lain nnt lagi worst sian anak.

5mo ago

anak sis minum susu fm apa? sbb ada setengah fm mmg baby berak hijau and normal sbb dia tinggi iron tak silap. cair kan kalau najis baby keras je sis. kalau dah texture mcm biasa sukatan back to normal.

bby minum fm ke?

5mo ago

tapi sekali je dia berak mcmni, lpstu dia berak mcm jd hijau dah, sblum2 ni dia jaundice dia berak kuning..