Jelir lidah

Normal ke baby umur 19hari jelir lidah mcm ni sepanjang masa?

Jelir lidah
15 Balas

sis sy attach article utk sis baca ya. https://my.theasianparent.com/bayi-jelir-lidah https://www.google.com/amp/s/hellodoktor.com/keibubapaan/bayi/penjagaan-bayi/sebab-bayi-julur-lidah/%3famp=1 pasal bibir bby hitam/gelap probably terjadi secara natural atau mungkin juga disebabkan masalah kesihatan. klo masih dlm condition ni, better sis double check refer dengan doktor. p/s: puting hitam dengan bibir bby hitam xde kena mengena ya.

Baby saya masa lahir terus masuk NICU bibir ada gelap sikitttttt. Masa tu masuk sebab baby dah berak and oxygen drop. Lepas discharge, takde dah warna gelap. Baby saya takde jaundice and dia jarang bf sebab saya makan antibiotik utk hilangkan bisul dkt area areola. Jadi saya rasa puting ibu tak relate dgn warna bibir anak

jelir lidah maybe sbap dia kehausan.baby saya mcm ni jgk..or maybe dia nk isap puting..saya bgi puting..tpi ni terserah awk lah ni bgi atau x..bab bibir tu maybe dia sejuk kowt...and usually bibir tu ikut warna kulit baby...xpun ikut genetic...so its normal klau baby xde maaalah kesihatan...

maaf yee.. baby kuning rasanya takde kaitan dengan bibir hitam.. anak saya cukup 40 hari taw kuning, tapi x hitam pun bibir.. normal je rasanya tu.. sebab Ade setengah baby dalam pantang memang camtu.. nga kulit² sekali gelap.. lepas pantang nanti slow² berubah cerah😍

kalau bab kuning doc xsarankan jemur kt matahari sbb cahaya matahari zaman skrg xmcm zaman dulu. dulu lapisan ozon masih tebal.. pasal bibir hitam pulak sy rasa normal ntuk baby yg berkulit gelap.. tp nnt lama2 makin membesar akan berkurangan gelap tu

hi. saya tidak mahu komen pasal warna kulit bibir bayi sebab I think it's normal ikut genetik ibu, plus itu bukan soalan yang ditanya oleh puan. nah article I found pasal kenapa baby jelir lidah. don't worry okay mommy.

bby sy dah 3 mon pun tido lidah mcm ni..kdg2 dia mcm nyonyot2..dia berangan ade susu depan tu.. normal sis..sy xbg puting pon kat anak sy..sy tutup2 mulut dia bila terbukak mcm tu..haha

baby sya 6m pun kdg mcm ni kalo bru lepas menyusu 🤭 siap goyang2 bibir nya , mengigau laa tue kengkonon tgh menyusu . semoga anak sis lekas sembuh drpd jaundis..

anak sy pun sme smpai wkrg ni haa umur 1y3m kalau tidur kdg bibirnya camtu . inshaAllah xd pape.. kalau risau nnti tanya kat nurse mse pi kk..

2y ago

tongue tie mcm ni awak..angkat lidah dan dh boleh nmpk

Anak ada masalah jantung ke?maaf tanya sbb anak sy mmg ada mslh jntung dari lahir krn lahir tak ckup bulan.bibir gelap kebiruan

2y ago

bukan itu yg dia tanya sis