Tukar Susu Formula Soya untuk anak full bf 8bulan

Hello siapa sini yang berjaya tukar susu ibu ke susu formula selepas 6 bulan ? Anak saya tak suka susu manis2 ni jadi sy nak tanya siapa pernah rasa susu formula berasaskan soya tu? Adakah dia tak semanis susu lembu😅sebab nak beli susu kambing tak cukup bajet😌susu saya dah drop nak top up susu formula ..ada tak rekemen susu apa untuk baby full bf ni..setakat ni dah try dugro..

1 Balas

kalau bby biasa bf boleh try morinaga, snow, nan. sbb susu ni jenis cair, sama dgn susu bdn. mostly susu fm mmg pekat and bby yg dh biasa bf jarang suka susu yg pekat2 ni.

1y ago

sye guna nan ha. elok je bby minum. sbb dia cair sama mcm susu bdn. x pekat mcm lactogen ke similac ke anmum ke