Pergerakan

Baby saya umur 4bulan 20 hari. Lahir masa usia 35 minggu. Berat masa 4 bulan 7kg. Normal tak sampai sekarang dia masih tak boleh terbalik kan badan dia sendiri lagi? Dia dah cuba terbalikkan tapi tak larat. Terus dia menangis.

Pergerakan
21 Balas

normal sis, lain anak lain perkembangannya. Puan boleh cuba kerap buat tummy time utk baby ye. 😊

Normal je tu sis.jangan risau ye. Dia pon lahir 35week. X ada masalah.asalkan baby sihat. 😊

3y ago

mse chckup 4 bln nurse ade tnya dh blh niarap x? sy ckp blm. dia kta nnti dh 5 bln nnti blh niarap dh ni.

sis. apa punca bersalin masa 35 weeks? sy akrg bru 31 weeks. tp semua bnde da sakit

3y ago

bby xckup bln. dikira bby prem. xkena than wad sbb bby dlm keadaan ok. paru2 bby pn da matang. duk kt hosptl 3 hri sje.

Sis macam mane ye penjagaan mase awal awal tu? Anak saye pun lahir mase 35 minggu.

3y ago

aamiin...

Normal lah tu, uisshh sebab tengok saja badan anak kus semangat sihat..

masa bersalin berat berapa sis. awal 35 mnggu ada apa2 risiko x

3y ago

brt dia lhir 2.27kg jer. dudk kt wad 3 hri jer. bby pn mmg duk gn sy lps bsalin.

boleh bantu baby bila baby try nak tebalikkn badan.

anak saya pun 5bulan lebih baru pandai pusing 😂

3y ago

sama la..masuk 5bln baru dia nak bljr niarap..anak asuhan mentua sy 3bln da pdai niarap..

Selalu buat tummy time dengan baby

banyakkan tummy time ye 😍