Baby Susah berak

Baby saya umur 2bulan 17hari. Yang sy risaukan sekarang nie, dia susah nk berak. 4 atau 5 hari sekali baru berak. Tp nie dah hari Ke 6 masih belum berak lg la buat sy risau. Baby mnum susu bdan dan formula. Ada pendapat tak mommies sekalian...risau la. Perut pgang ok je xkeras xkmbung. Berak pun tahi tak keras..cma awal nk kuar tu mcm keras sikit lpas tu lmbut je..

1 Balas

Hi ibu. Dah cuba dptkn consult dri klinik? Pndangan sy, baby ibu campur fm dan bf, jd ada normal nya klau berhari2 tak mmbuang. Tp ibu boleh cuba pantau setiap kali baby meneran atau masa nk cuci punggung baby klau ada darah atau punggung baby luka, atau baby menangis masa meneran, itu tanda2 sembelit. Semoga dipermudahkan segala urusan ibu 😊

4y ago

Okay la ibu klau mcm tu. Jd takde apa dh yg perlu dirisaukan ye. 😊