Baby berak

Assalamulaikum ibu2 bapa sekalian..nk tnya sikit..baby sy 2 bulan lebih..guna susu formula karihome step 1..dia tukar susu dr dutch baby sbb bila guna dutch baby tu..dia pnya bunyi time tidur kuat sgt..tu yg makcik sy suggest tukar..alhamdulillah kurang dh bunyi tu..1 lg masalah yg saya hadapi nie psal berak dia..normal ke lpas 3 4 baru dia berak..atau tak normal??Tpi dia tak da la meragam ke atau perut keras..nages time nk susu je..ad sapa2 penah alami tak..nak upload gmbr najis baby mcm tak proper pulak..harap ad sudi bg pendapat.. Sekian, terima kasih

1 Balas

Waalaikumsalam. Kena perhatikan kalau sebelum tukar susu kerap atau sama je macam masa bila dah tukar susu ni. Lepas tu tengok kalau najis keras maksud nya anak kena sembelit Tapi kalau tengok najis anak pekat dan tidak keras maksudnya takda masalah Kalau encik still ragu² boleh refer dengan Dr/ pediatric tunjuk gambar najis.

2y ago

Waktu dutch baby dulu hari2 dia berak..lpas tukar susu karihome tu jd 2 3 hari baru berak..taiknya mcm biasa kuning2 mustard..xde keras..ad jgk tnya makcik dia ckp normal sbb dulu ank dia pn mnum susu tu