Elak Anak gigit puting susu

Salam ibu2 apa nak buat klu time nyusu bdn anak asyik gigit je,fuh sakit jg, time dia btul2 ngantuk aja dia hisab dgn baik. Anak dah 6 batang gigi atas bwah, dah umur setahun. #bantuinfo

1 Balas

picit hidung 😂 1. ibu jgn jerit/bagi reaction yg kuat2. sebab nanti anak akan buat lagi dan lagi sebab dgn cara tu dia rasa dia akan dapat perhatian ibu. 2. bagitau baik2 jgn gigit, hisap je. tunjuk teether bagitau kalau nak gigit, gigit teether. puting ibu tak boleh gigit, ibu rasa sakit. nampak mcm anak tak faham tapi lama2 dia akan paham. anak ni bijak

5mo ago

jgn marah dia. takut nanti dia taknak menyusu