Baby 9 bulan demam

baby saya pagi ni baru demam pastu, suhu dy mcm naik tggi. nak tya yg lebih arif dkt sni, saya nak kena buat apa ya? perlu tak pergi klinik? saya tak bg dy pakai baju untuk hilang haba

Baby 9 bulan demam
5 Balas

Anak saya baru baik demam minggu lepas. 5 hari demam tinggi. Hari pertama 38.5. Saya masih bertahan just lap2 badan guna towel basah & on aircond sentiasa. Hari ke 2 dah cecah 39 terus saya bawa gi klinik. Dr bagi pcm je. Saya bagi pun demam masih turun naik. Hari ke 4 saya bawa gi hospital dr check darah takut denggi atau apa2 jangkitan sebab anak takde batuk & selsema pun. Tapi Alhamdulillah takde apa. Dr kata just demam virus. Tapi sis kalau boleh bawa la jumpa dr atleast boleh dapat ubat & nasihat dari yang pakar

12mo ago

semalam saya baru hantar baby ke klinik, dr prescribes ubat syrup tu dgn pcm yg bbuh dkt punggung. harini dan smalam bagi tapi suhu pun tak turun2 jgk. nak tgok ptg ni mcm mana

apa punca bby demam? baru lps cucuk ke? 39 ni tinggi wahai ibu, boleh kena sawan klu dibiarkan. ank sy suhu 38 lebih pun sy dh rushing bawa pi emergency.

12mo ago

saya baru lepas demam, baru ja kebah. pastu esok tu anak ttba demam. mungkin dari saya kot, malam sebelum dy demam tu terpasang aircond sejuk sgt sama. mgkin triggered dy demam.

39 ni dah dikira tinggi dan perlu pergi klinik. Nanti doctor akan bagi paracetamol dalam bentuk syrup. Bagi baby minum ikut saranan doctor

12mo ago

itulah risau sgt, pgi jgk klinik smalam. hopefully makin surut laa temperature tu

suhu 38 keatas perlu pergi ke klinik, semoga dipermudahkan segala urusan 🥰

Adui. Suhu 39 lbh tu patut pi klinik sistor.