Muntah susu

Baby saya newborn. Lately ni asyik muntah susu je. Kenapa eh. Kami ada tukar susu. Tapi tak sure sbb apa dia muntah banyak.

3 Balas

Selepas feeding kena sendawa kan baby. Lama lama baby makin besar akan stop muntah susu ni. If muntah susu sikit2 tuu its okayy. Just kena baby burp after feeding. But do go to doktor if baby tunjuk sign2 yg tk sihat okay 😊

I did resolve this issue. Nak share sikit say tukar jadual susu dia n strictly buat sukatan ikut timing. Setiap 2 jam 60ml. Then burp and buat position mcm dudukkan diaa 10 min mcm tu.

kalau muntah banyak maybe baby tak sesuai dgn susu tu