Baby selalu muntah lepas minum susu

Hi mommy normal ke baby selalu muntah lepas minum susu? Baby saya baru 13 hari saya pump susu bagi dalam botol sebab dia taknak direct bf. Lately ni asyik muntah lepas bagi minum susu. Dah sedawakan pun muntah jugak. Kadang tak sedawa walaupun dah tepuk banyak kali dekat belakang.

1 Balas

kalau muntah banyak, baby overfeeding. kalau setakat jeluak, tu normal. kalau macam baby sy masa umur sebulan, dia minum 2oz setiap 2 jam.